Rețetă de clătite cu Papi

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 300 de grame de făină
  • 300 de ml. de lapte
  • 250-300 de ml. de apă minerală
  • 3 linguri – 50 de grame – de unt topit (opțional)
  • 1 praf de sare
  • optional: 1-3 (maximum) linguri zahăr
  • arome (numai dacă faceți clătite cu umplutura dulce): 1 linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat, coajă rasă de lămaie (dacă vă place)
  • Batoane de ciocolată Papi
  • în plus: aproximativ 50 de ml. de ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Se desface un baton Papi și se ia o gură pentru a prinde energie de gătit
  2. Ouăle întregi se sparg într-un castron și se bat cu sarea
  3. Se adaugă făina, alternativ cu laptele, amestecând bine cu telul după fiecare nouă tranșă adăugată. De la început putem adăuga extractul de vanilie și zahărul, dacă se folosește. Atenție, nu puneți mult zahăr în compoziție pentru că veți obține clătite negricioase. Zahărul se caramelizează în tigaie și le închide la culoare.
  4. Puțin câte puțin, se încorporează în aluat lichidele, mai exact laptele, apa minerală carbogazoasă și untul topit dar nu fierbinte.
  5. Amestecați până când nu mai există cocoloașe
  6. Prăjiți clătitele într-o tigaie încinsă
  7. Puneți Papi în interiorul clătitei și rulați cât încă este fierbinte

 

Nu uitați să cereți ajutorul unui adult în momentul pregătirii lor. Poftă bună!